woensdag 18 juli 2012

Nathalie Meskens speelt Lien Van de Kelder in 'Tegen de Sterren op'

Nathalie Meskens speelt Lien Van de Kelder in 'Tegen de Sterren op', binnenkort start nieuw seizoen

Niets is nog zeker in deze tijd, politici blijven onderhandelen, op de televisie bedrijft men de liefde op “exotische wijze”, hebben mannen rampzalige hobby’s en denkt iedereen dat men kan dansen en er is nog zoveel meer.
Dus meer dan genoeg inspiratie voor een nieuwe reeks “Tegen de Sterren op” met Nathalie Meskens. Een 8-koppig ensemble van imitatoren voorziet iedereen die maar enigszins in de kijker liep van een uitvergroot spiegelbeeld.
 
Ook nu worden een hele reeks van nieuwe bekende gezichten op de persiflagetafel gelegd.
Nathalie Meskens concentreert zich opnieuw op een aantal sterke Vlaamse vrouwen als Lien Van de Kelder, Walter Baele bestuurt Europa zoals Herman Van Rompuy, brengt verslag uit de VS als correspondente Greet Dekeyser en werd als voetbaltrainer Adrie Koster bedankt voor bewezen diensten.
Barbara Serafian ging als Anne De Baetzelier in afzondering na Expeditie Robinson en Ivan Pecnik geeft gestalte aan Johan Boskamp en Siegfried Bracke.


Clara Ceymans is Brigitta Callens, Selah Sue en Katja Retsin en Guga kruipt in de kleren van Tom Coninx, Nicholas van de Pfaffs en wordt Mathijs van Nieuwekerk.
Chris Van Espen leerde babyfluisteren als Derek Ogilvy, probeert het mooie weer te maken als Frank Deboosere en brengt goed nieuws als Freek Braekman en Jonas Vangeel wordt Regi, serveert een typisch Brussels gerecht op de wijze van Julien Vrebosch en wordt schlagerzanger Christoff.


Nieuw in deze reeks is wel dat er een samenwerking is met gaststerren. In elke aflevering krijgt een bekende performer de kans om, samen met de vaste cast, een eenmalige imitatie neer te zetten of in een programmaparodie mee te spelen.
Ook in deze reeks krijgen alle populaire televisieprogramma’s een gepaste persiflage of parodie.

Eind november start vtm weer met een nieuw seizoen 'Tegen de sterren op'. Daarin worden tal van nieuwe imitaties opgevoerd, Nathalie Meskens speelt Lien Van de Kelder.

Zo is het uitkijken naar Adriaan Van Den Hoof, een nieuw gezicht in het programma, die in de huid kruipt van de populaire Jeroen Meus. Hij presenteert een bijzondere versie van Dagelijkse kost. Chris Van Espen leeft zich helemaal uit als weerman Frank Deboosere, en Walter Baele is de ernstigheid zelve als Europees president Herman Van Rompuy.

Hilarisch is de imitatie van Clara Cleymans als zangeres Selah Sue, inclusief vogelnestkapsel. Tegen de sterren op krijgt ook een stukje voetbalverslaggeving, waarbij Tom Coninx en Johan Boskamp de match van commentaar voorzien. Al lijken die laatste twee verdacht veel om Guga Baul en Ivan Pecnik. Nathalie Meskens speelt Lien Van de Kelder

Zes kilo is acteur Ivan Pecnik (45) verdikt om de Rotterdamse brulboei Johan Boskamp (63) te imiteren in het nieuwe seizoen van 'Tegen de sterren op'. Binnenkort moet er weer tien kilo af.

'Ik moet altijd de dikkerds spelen', lacht Ivan Pecnik. De acteur imiteerde in Tegen de sterren op al Bart De Wever en Peter Goossens en waagt zich nu ook aan politicus Siegfried Bracke en voormalig voetbaltrainer Johan Boskamp.

Om Boskamp fysiek zoveel mogelijk te benaderen, kreeg Pecnik een 'fat suit': een pak om hem dikker te maken. Pecnik kwam ook zes kilo bij: 'Ik moét de dikkerds wel spelen omdat de andere acteurs van Tegen de sterren op allemaal pannenlatten zijn, van Walter Baele tot Barbara Sarafian. Ik ben nu op mijn zwaarst, ik weeg bijna honderd kilo. Er is zes kilo bij door veel te eten en weinig te bewegen.'

Ivan Pecnik was voor zijn rol van trotse hotelmanager Giovanni Baggioni in de VTM-reeks Dag en nacht flink vermagerd. Toen hij de papa van Sara speelde in de gelijknamige telenovelle, was hij een dikkerd. Pecnik is het gewend om te jojoën met zijn gewicht. 'Tot januari blijf ik dik voor de opnames van Tegen de sterren op, maar dan moet er weer tien kilo af voor mijn rol in de musical Domino. Nu is het nog even genieten van mijn dikke leven.'

'Met mijn imitatie van Johan Boskamp ben ik heel blij. Die man staat gewoon heel gul in het leven. Ik heb veel beelden van hem bekeken, ook van de Nederlandse tv. Dat is belangrijk, want op de Vlaamse zenders praat Boskamp net iets anders. Hij heeft dat accent, die typische lach waarbij zijn tong heel zichtbaar is, en die gewoonte om anderen op de schouders te kloppen.'

In één sketch interviewt Guga Baúl als Tom Coninx voormalig Club Bruggetrainer Adrie Koster, briljant geïmiteerd door Walter Baele. Ivan Pecnik komt dat gesprek als Johan Boskamp verstoren. De sketch is vorige week opgenomen voor de wedstrijd van Racing Genk tegen Kortrijk. De acteurs gingen zo op in hun rol dat Genktrainer Mario Been hen moest aanmanen de zijlijn vrij te maken om de concentratie van de spelers niet te verstoren.

Bekend Vlaanderen houdt opnieuw zijn hart vast want de tweede reeks 'Tegen de Sterren op' komt er aan. Iedereen die ook maar enigszins beroemd is in Vlaanderen maakt kans op een genadeloze imitatie. Passeren alvast de revue: Tom Coninx, Johan Boskamp, Nicole en Hugo, Herman Van Rompuy, Jeroen Meus, Selah Sue, Nathalie Meskens als Lien Van de Kelder en Frank Deboosere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten