zaterdag 19 januari 2013

Nathalie Meskens in vervolg 'Tegen de sterren op'

Nathalie Meskens in vervolg 'Tegen de sterren op'
De topmomenten van 'Tegen de sterren op' zijn deze en volgende week te zien op VTM. Dit najaar wordt een nieuwe reeks opgenomen met Nathalie Meskens.
Het was een behoorlijke gok voor VTM: een humorprogramma met persiflages. Een gevaarlijk genre dat in Vlaanderen nog nooit echt met succes is geprobeerd. Gespeeld, bovendien, door een cast met een aantal nobele onbekenden zoals Chris Van Espen, die de makers hadden ontdekt op Youtube, waar hij al jaren filmpjes postte waarin hij Sam Gooris imiteert.
Er zouden in het programma ook eigen programma's en gezichten worden geparodieerd. Daarbij kregen de makers Nathalie Meskens, Barbara Sarafian, Chris Van Espen, Clara Cleymans, Guga Baul, Ivan Pecnik, Jonas Van Geel en Walter Baele vrij spel, zegt de VTM-programmatiemanager, Niels Dierckx: 'Het had geen zin om een programma als dit te maken met de rem op'. Aanvankelijk werden maar vier afleveringen opgenomen en uitgezonden. Maar het publiek lustte er wel pap van. En tijdens de nacht van de televisiesterren eind februari was het duidelijk: ook de Vlaamse showbizzwereld sluit deze karikatuur van zichzelf enthousiast in de armen.
 De reeks werd verkozen tot beste humorprogramma, en ook de castleden Nathalie Meskens en Clara Cleymans kregen een Vlaamse ster (Meskens zelfs twee). 'Vanaf dat moment waren we echt aanvaard', zegt Erik Gordts, hoofd van het schrijversteam en creatief directeur van het productiehuis Ded's It.
 De Vlaamse BV's besloten dat ze liever wél dan niet geparodieerd worden door Nathalie Meskens, Clara Cleymans, Walter Baele en co. Om hun persiflages zo goed mogelijk in beeld te brengen doen de makers geregeld een beroep op de producenten van het origineel voor decorstukken en generieken. In hun versie van De klas van Frieda was niet de echte Frieda Van Wijck maar wél het echte groene varken uit het decor te zien. De parodie op De kampioenen mocht daarentegen niet gefilmd worden in de originele decors (die nu in het Centraal Station van Antwerpen staan) - de set werd dan maar integraal nagebouwd.
 
Nieuwe gezichten
Heel wat acteurs hebben al laten weten dat ze ook wel een keertje willen meespelen naast Nathalie Meskens, Barbara Sarafian, Chris Van Espen, Clara Cleymans, Guga Baul, Ivan Pecnik, Jonas Van Geel en Walter Baele, zegt Gordts. De kans is groot dat ze hun zin krijgen in de nieuwe reeks, die dit najaar wordt opgenomen. De hele cast van acht zou terugkeren, met mogelijk nog een paar nieuwe gezichten, zegt Gordts. Maar bovendien komt er misschien een wekelijkse speciale gast bij. Net als in het Amerikaanse programma Saturday night live dus, het programma waarvan de makers van Tegen de sterren op al jaren grote bewonderaars zijn.

 
Ded's It maakte zeven jaar lang de reeks Chris & Co, rond Chris Van den Durpel. Het kernteam van schrijvers, onder wie ook de regisseur David Ottenburgh, speelde toen al met het idee om iets als Tegen de sterren op te maken, zegt Gordts. 'We hopen dan ook dat we met deze reeks met Nathalie Meskens nog een hele tijd kunnen doorgaan. Saturday Night Live gaat ten slotte al dertig jaar mee'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten