woensdag 5 februari 2014

Nathalie Meskens speelt sexy advocate in serie ‘Danni Lowinski': ‘Mijn borsten hebben al een bijnaam: de jongens'

Nathalie Meskens speelt sexy advocate in serie ‘Danni Lowinski': ‘Mijn borsten hebben al een bijnaam: de jongens'
Blonde krullen, diep uitgesneden truitje, kort rokje, hoge hakken: dát mag u van Nathalie Meskens (29) verwachten in ‘Danni Lowinski', een fictiereeks die in 2012 te zien is op VTM.
Op de set van de serie Danni Lowinski maken ze er al grapjes over: ‘Danni en de jongens worden op de set gevraagd.' Danni is het personage van Nathalie Meskens, ‘de jongens' zijn haar borsten die met de hulp van een goed gestoffeerde beha nog wat meer op de voorgrond treden. Een decolleté hoort bij Danni Lowinski zoals een scheiding in het haar bij Willy Claes. Danni is een kapster met het hart op de tong die aan een nieuw leven begint als advocate: omdat ze niet aan de bak komt bij de grote advocatenkantoren opent ze haar eigen kantoor in een winkelcentrum en geeft ze juridische bijstand voor één euro per minuut. VTM zendt de Vlaamse bewerking van het Duitse origineel – dat trouwens ook Danni Lowinski heet – uit in het voorjaar van 2012.
‘Ik was direct verkocht toen ik de pruik van Danni Lowinski aantrok', zegt Nathalie Meskens. ‘Ik moest keihard lachen toen ik mezelf in die kleren zag. Hoe hilarisch is dit, dacht ik: een sexy advocate die in dít soort kleren voor de rechten van gewone mensen gaat strijden. Mensen met ernstige problemen: Danni Lowinski is een komische reeks, maar het is niet allemaal lachen, gieren, brullen. In het begin was ik een beetje gegeneerd door mijn decolleté, maar op de set maken ze er al grapjes over.'
Haar man Jeroen Van Dyck heeft zijn vrouw één keer op foto als vamp Danni gezien. ‘Ik weet eigenlijk niet goed wat hij ervan vond. Hij heeft me in ieder geval nog niet gevraagd om als Danni Lowinski thuis te komen.' (lacht Nathalie Meskens)
Geen dialect
‘Als je Danni ziet, vergeet je haar nooit: ze is zó duidelijk. Ze is absoluut niet verlegen, ze heeft de brains om advocate te worden, komt uit een moeilijke thuis, heeft een lastig liefdesleven. Het is me wat, die vrouw: ze verandert het leven van iedereen, gewoon door zichzelf te zijn.'
Nathalie Meskens hoefde zich niet bij te scholen voor haar rol als advocate. ‘Ik ben meer dan zeven jaar samen geweest met een advocaat, dat helpt. In de reeks draag ik ook een toga, natuurlijk. Maar zelfs in die toga zal het decolleté van Danni gezien worden.'
De reeks Danni Lowinski wordt opgenomen in Genk; de bibliotheek gaat er zelfs een week dicht om er een gerechtsgebouw van te maken. In de reeks wordt bewust geen dialect gesproken, zegt An Rydant van VTM. ‘Nathalie Meskens komt niet uit Limburg, andere acteurs ook niet, ook de regisseurs niet. We vonden dat we deze reeks niet overtuigend genoeg konden brengen in het dialect. In veel gastrollen wordt dat dialect wel gesproken.'
 “Die borsten, tja… Je kunt er moeilijk niét naar kijken, dat besef ik”, lacht Nathalie Meskens. “Ze hebben intussen ook al een bijnaam. Als we een naaktscène gaan opnemen, roept iemand van de crew altijd: Danni en de jongens op de set gevraagd.", dat zegt Nathalie Meskens over de look van haar nieuwe personage Danni Lowinski in de gelijknamige reeks.
De opnames van ‘Danni Lowinski’ zijn dus van start gegaan in Genk, en maandag stelden hoofdrolspelers Nathalie Meskens en Kurt Rogiers de vtm-serie officieel voor in de stadsbibliotheek. De reeks komt in 2012 op de buis, tot dan is het vooral de transformatie van Nathalie Meskens die tot de verbeelding spreekt.
In ‘Danni Lowinski’ staat een net afgestudeerde advocate centraal, die tot voor enkele jaren de kost verdiende als kapster.
"Of manlief Jeroen Van Dyck me al als sexy Danni gezien heeft? Eén keer, op foto. Hij vond het wel grappig, denk ik, maar hij heeft me nog niet gevraagd om als haar naar huis te komen”.
Nathalie Meskens kruipt de volgende maanden in de huid van Danni Lowinski, voor de gelijknamige dramedyreeks die in 2012 bij vtm te zien zal zijn.
‘Danni Lowinski’ gaat over ex-kapster Danni (vooraan in de dertig), die enkele jaren geleden besloot dat ze meer wou in het leven en zich vol overgave op een studie rechten wierp. Na het behalen van haar diploma wil ze aan de slag als advocate maar wanneer geen enkel advocatenbureau haar ernstig neemt, besluit Danni haar eigen kantoor te openen in een winkelcentrum in haar thuisstad Genk, waar ze juridisch advies biedt aan 1 euro per minuut. Haar ambitie, haar spontane en unieke manier om cases te onderzoeken, haar grote hart en haar eerste successen als advocate bezorgen haar al snel heel wat klanten.
‘Danni Lowinski’ toont onze hedendaagse maatschappij zoals ze is: een harde wereld, waarin een groot deel van de bevolking het allesbehalve makkelijk heeft. Maar Danni is er het mooiste bewijs van dat je kunt opklimmen in het leven, zolang je het zelf maar wil.
Met Kürt Rogiers als tegenspeler heeft Nathalie Meskens alvast een toffe collega maar als ze zelf de set moet, roept iemand van de crew "Danni en de jongens worden op de set gevraagd".
De reeks speelt zich dus in Genk af waar de opnames al een tijdje bezig zijn en dat zal nog wel een tijdje duren. Zelfs de bibliotheek van de stad zal een tijdje de deuren sluiten om decor te doen als gerechtshof. De stad Genk heeft er duidelijk veel voor over om haar stad mooi op tv te krijgen. En als de borsten van Nathalie Meskens ook aan de positieve uitstraling kunnen bijdragen, dan zijn de makers daar alvast in geslaagd. Is er binnenkort een fanclub voor de borsten van Nathalie Meskens?
Nathalie Meskens speelt tegenover Kürt Rogiers (40), die de arrogante en rijke advocaat Olivier Smets neerzet. Danni en Olivier lijken water en vuur, al is er ook aantrekking.
‘Danni ziet eruit als een berg fruit, ik ben de designschaal', lacht Rogiers. Zijn strakke pak doet een beetje denken aan zijn rol van Alexander in Sara, maar verder is er geen vergelijking. ‘Ik ben zó blij dat ik deze rol heb, want ik heb met Costa en Wittekerke al genoeg ‘fruit' gespeeld. Ik moet elke ochtend vroeg op om samen met Sven Ornelis de ochtendshow op Q-Music te presenteren, maar daarna spring ik in de auto om te spelen naast de populairste actrice van het moment: er is niks mooiers. Bovendien heeft Nathalie Meskens het veel zwaarder: zij heeft vijf draaidagen per week, ik twee. Zij moet van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, ik begin 's middags en ben om zes uur klaar.'
Naast Kürt Rogiers en Nathalie Meskens vinden we in de serie ook Mathias Sercu, Michel Van Dousselaere uit Het goddelijke monster en Marianne Devriese uit De kotmadam en En daarmee basta!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten