dinsdag 2 september 2014

Nathalie Meskens als advocate 'Danni Lowinski' buigt zich over een verkrachtingszaak


Nathalie Meskens als advocate 'Danni Lowinski' buigt zich over een verkrachtingszaak

'Danni Lowinski'(Nathalie Meskens) is goed op weg om het hart van de Vlaamse kijker te veroveren.

Sinds de start van de feel good-reeks keken steevast meer dan een miljoen kijkers naar de avonturen van Nathalie Meskens. Dat was bij de vierde aflevering niet anders.

Bovenop de 1.131.147 kijkers- goed voor een marktaandeel van 43,4% (VVA 18-54; live +5) - komen nog eens 174.002 fans, die op dinsdag 27 maart naar de herhaling van aflevering 4 keken.

Op donderdag 29 maart is een speciale gastrol weggelegd voor Souliman De Croock naast Danni Lowinski(Nathalie Meskens). De Antwerpenaar van Marokkaanse origine, greep enkele jaren terug - net zoals Raouf Hadj Mohamed, die tot de vaste cast behoort - de kans een MIRA acteursopleiding te volgen, een erkende cursus voor allochtonen.

Souliman stond de voorbije jaren vooral op de theaterplanken en op het kleine scherm zagen we hem in gastrollen in o.a. 'Witse' en 'Spoed' en in de film 'De Zaak Alzheimer'.

In de vijfde aflevering van 'Danni Lowinski'(Nathalie Meskens) speelt Souliman de tiener Karim, die er door zijn lerares (vertolkt door Patricia Goemaere) van wordt beschuldigd haar te hebben verkracht.

Verder zien we Herman Boets aan het werk als de directeur van Karim, Anton Cogen speelt de ex-leraar van Danni Lowinski(Nathalie Meskens) en Chris Lomme kruipt in de huid van Magda Van Severen, die de advocate om raad komt vragen in het winkelcentrum.

Aflevering 5: Klassenstrijd
Danni Lowinski(Nathalie Meskens) krijgt het bezoek van Karim, een tiener die van school is gegooid omdat zijn lerares, mevrouw Vanderhaege, hem ervan heeft beschuldigd agressief uit de hoek te zijn gekomen.

Volgens Karim is daar echter niets van aan en hij vraagt de advocate Danni Lowinski(Nathalie Meskens) zijn schorsing aan te kaarten bij de schooldirectie.

Tijdens die vergadering beweert mevrouw Vanderhaegen plots dat Karim haar verkracht heeft en wordt de allochtone jongen gearresteerd.

Danni Lowinski(Nathalie Meskens) twijfelt: wie moet ze geloven? Ook haar vrienden in het winkelcentrum houden er tegenstrijdige meningen op na.

Danni Lowinski(Nathalie Meskens) is van plan om de zaak tot op het bot uit te spitten en duikt in het verleden van mevrouw Vanderhaege.

De advocate ontdekt zo dat de vrouw in de middelbare school van Danni Lowinski(Nathalie Meskens) en Bieke nog les heeft gegeven.

'Danni Lowinski' met Nathalie Meskens, iedere donderdag om 20.50 uur bij vtm, met herhaling op dinsdag om 22.45 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten